Start
Hatha Yoga
Privé - yogales
Med. Hypnotherapie
Privé-yogales kind
Shiatsu
Lesrooster
Small Univ Meditatie
Workshops & Links
Praktische info
Nieuws
Biofotonentherapie
Personal Yoga
Contact


“Het verleden kun je niet veranderen, wel het gevoel er over”.

Blijven problemen en emoties zich steeds herhalen in je leven? Blijf je strijd houden met je ouders, partner of werkgever? Loop je vast in je relatie met je partner? Merk je dat je problemen uit de weg gaat door overmatig en dwangmatig eten, drinken, sex, werken, tv kijken of kopen? Of ga je juist met iedereen de confrontatie aan? Heb je weinig zelfvertrouwen? Wordt je gekweld door angsten? Heb je moeite met het omgaan van verlies zoals het verlies van een dierbare, scheiding, werk of lichamelijke functies? Of heb je een traumatische gebeurtenis meegemaakt zoals een overval, ongeluk of aanranding en beïnvloed het je dagelijks leven?

Als je op een van deze vragen met ‘ja’ beantwoord en je wilt aan dit probleem werken is hypnotherapie wellicht een oplossing voor je.

Doordat ik de eed van Hypocrates af heb gelegd, weet je dat alles wat je me toevertrouwt binnen mijn werkruimte blijft. De antwoorden waar je naar zoekt liggen in het zelfhelend vermogen van je geest en lichaam. Via je onderbewustzijn kun je je inzichten naar je bewustzijn brengen. Het werkt als een detective, zoekend naar oplossingen.

Waar herken je Medische Hypnotherapie (MH) aan?
Je wordt in een prettige, diepe ontspanning gebracht waarin je een beter contact krijgt met je gevoelslagen. In de trance die ontstaat blijf je aanwezig in een verhoogde concentratie zodat je samen met mij kunt werken aan hetgeen je wilt bereiken. Wat ik van je vraag dat je met een duidelijke hulpvraag komt. Waar wil je aan werken en hoe ben je als mens als je het hebt bereikt.

Wat is het niet? Het is geen vorm van toneelhypnose waarbij je geen controle meer hebt en niet weet wat er gebeurt. Dit is wat je af en toe op tv en theater ziet.

Bij Medische Hypnotherapie blijft men alert en bewust. Als het nodig is kan men direct terugkomen in de normale manier van denken. Hypnose kan iemand niet dwingen om iets te zeggen of te doen wat men niet wil. En iedereen komt altijd weer terug uit hypnose. De hypnotherapeut schept een kader waarin de cliënt de ruimte krijgt om gevoelens te uiten, emoties te verwerken en inzicht te krijgen zodat heling kan ontstaan. Het uiteindelijke doel van hypnotherapie is dat je meer vrijheid krijgt om te zijn wie je bent en de dingen te doen die je eigenlijk altijd had willen doen. Dat betekent o.a. dat er een betere balans tussen denken en voelen ontstaat, zodat je keuzes maakt die dichter bij je hart liggen.

Medische Hypnotherapie is een prima middel om meer in het hier en nu te leven en vrede, vreugde en vrijheid te voelen. MH bewijst zichzelf: je hoeft er niet in te geloven.

Wat is hypnose, trance?
Herken je de situatie waarin je zo opgaat in een boek, afwassen, koken of andere (creatieve) bezigheden dat je niet meer wordt afgeleid door de omgeving. Dit is een spontane trance toestand. MH maakt gebruik van deze diepe ontspanning om contact te maken met oude emoties (verdriet, boosheid of angst) en negatieve gedachten over jezelf. Daarnaast kom je in trance in contact met je eigen innerlijke hulpbronnen. Dit is een helende energie die in ieder aanwezig is.

Welke klachten kunnen behandeld worden?
Het unieke van Medische Hypnotherapie is dat lichamelijke processen langs psychische weg kunnen worden beïnvloed. Uit de hypnotherapeutische casuïstiek en literatuur is bekend dat de volgende ziektebeelden goed op MH reageren:

Angsten en fobieën, afvallen, stressklachten, depressie, relatieproblemen, zingevingsvragen, slaapstoornissen, identiteitsproblemen, burnout, innerlijke conflicten, stervensbegeleiding, rouwverwerking, eetstoornissen, zelfvertrouwen vergroten, verslaving, jeugdtrauma's, faalangst, verbeteren van concentratie en geheugen, inzicht krijgen in de eigen persoonlijkheid en mogelijkheden, borderline syndroom, seksuele problemen stoppen met roken, omgaan met verlies (echtscheiding, overlijden dierbare, ...), opheffen of verzachten van allerlei lichamelijke klachten, versnellen van genezingsprocessen, opheffen of verzachten van pijn (reuma, fibromyalgie, migraine enz.), verwerking van een acuut trauma (ongeluk, overval, verkrachting, …).

Hoe werkt de hypnotherapeut?
Centraal staat wat de cliënt wil bereiken. Er wordt voortdurend afgestemd op de draagkracht van de cliënt. De cliënt leert ook een aantal zelfhypnotische technieken en visualiseren. Wij geven vaak huiswerkopdrachten mee om op korte termijn een positief en blijvend resultaat te bereiken.

Wij maken gebruik van o.a.:
- Ik-versterkende technieken
- Regressie- en Reïncarnatietherapie
- NLP Tijdlijn
- Familie opstellingen
- Werken met dromen
- Werken met delen
- EMDR
- Desensitisatie technieken
- Emotional Freedom Techniques (EFT)

Medische Hypnotherapie is ook voor kinderen. MH werkt naast eventuele medische behandeling maar nooit in plaats daarvan.

Praktische informatie & kosten
Als je interesse hebt kun je contact opnemen voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakings gesprek van een half uur. In dit gesprek wordt duidelijk of Medische Hypnotherapie iets voor je is. Daarna volgt de eerste sessie met een uitgebreide intake om een totaalbeeld van je te krijgen. Een sessie kost € 45 per uur. Alle prijzen zijn inclusief btw.