Start
Hatha Yoga
Privé - yogales
Med. Hypnotherapie
Privé-yogales kind
Shiatsu
Lesrooster
Small Univ Meditatie
Workshops & Links
Praktische info
Nieuws
Biofotonentherapie
Personal Yoga
Contact


The essence of a way is to be natural. (Lao Tse)

Wat doe je, als je hoofdpijn hebt? Of als je je stoot? Je legt je hand op de gevoelige plek, je wrijft erover en het brengt verlichting. Zo hebben de Chinezen vele eeuwen geleden verlichting gezocht voor allerlei kwalen.

Uit dit soort ervaringen is de acupunctuur voortgekomen. Met botjes, visgraten en metalen spelden werden de punten die bij bepaalde kwalen effectief bleken, behandeld. Daaruit is een systeem ontstaan, waarin ziekte wordt gezien als iets dat de hele persoon betreft: zijn gesteldheid, omgeving en levenswijze. In Japan ontwikkelde zich uit de acupunctuur de bekende massagevorm, Shiatsu.

Shiatsu of drukpunt­massage is een natuurgeneeskundige massagevorm die is gebaseerd op de yin en yang filosofie en op de klassieke Chinese geneeswijzen die in de 6e eeuw door Boeddhistische monniken werden geïntroduceerd in Japan.

Shiatsu en uw gezondheid
Lichamelijke klachten ontstaan doordat energie in het lichaam stagneert, ophoopt of afwezig is. Een goed voorbeeld zijn de bekende stijve schouders, pijn in de onderrug of koude handen en voeten. Het doel Shiatsu is om de energie (de Chinezen noemen dit Chi) in het lichaam te laten stromen en het helend vermogen van lichaam en geest te activeren.

Shiatsu is een therapeutische massage gericht op het voor­komen en verhelpen van klachten. Deze kunnen fysiek, psychisch of psychosomatisch van aard zijn. Denk aan: allergieën, acute en chronische pijnen, vermoeidheid, hoofdpijn, stress, RSI klachten, maag- en darmproblemen e.d. Daarnaast werkt het ont­spannend, voelt u een beter contact met uw lichaam en geeft het nieuwe energie.

De shiatsu behandeling
Ik zal samen met je kijken naar de oorzaak van mogelijke klachten, zoals ziektegeschiedenis, voorkeuren, erfelijke aanleg, levenswijze en voeding. Het doel van de behandeling is het op gang brengen van een bewustwordingsproces. Dat is de eerste stap op weg naar genezing op een dieper niveau. Door langzame, zachte maar stevige druk uit te oefenen met de handen wordt druk uitgeoefend op bepaalde punten op het lichaam. Door deze druk wordt de energiestroom in het lichaam beïnvloedt.

Een behandeling duurt ongeveer 1 uur .

Effecten van de behandeling
Shiatsu heeft een gunstige invloed op:
- het bewegingsapparaat
- de spijsvertering en ademhaling
- hart- en bloedvaten
- het lymfatisch systeem
- het zenuwstelsel en endocriene systeem
- het geestelijk welzijn

Praktische informatie
Iedere behandeling is op afspraak. Bij verhindering moet je minimaal 24 uur van tevoren afmelden. Draag tijdens de behandeling gemakkelijke en ruim zittende kleding zoals een joggingbroek, sweater en sokken. Voor een optimaal effect adviseer ik je:
- vooraf niet te veel te eten.
- geen alcohol te gebruiken.
- wat tijd voor jezelf vrij te maken na de behandeling.
- drink extra water na de behandeling om de vrijgekomen afvalstoffen af te voeren.

De kosten van een shiatsu behandeling bedragen € 45,00 per uur.

Kadotip!
Je kunt shiatsu als cadeau geven in de vorm van een leuke cadeaubon. Een origineel cadeau om te ontspannen!